Biuro w Grodzisku Wlkp: +48 61 444 57 75 | Biuro w Nowym Miasteczku: +48 68 388 80 93

Gorzelnia „Piaski”

Produkcja alkoholu etylowego odbywa się w budynku, który swoimi tradycjami gorzelnianymi sięga ponad stu lat. Ten zabytkowy obiekt położony jest w Grodzisku Wielkopolskim. W jego murach produkowany jest spirytus surowy zbożowy, tzw. destylat rolniczy (alkohol etylowy), według tradycyjnych receptur.

Produkcja oparta jest głównie na surowcach dostarczanych przez okolicznych rolników. Na potrzeby gorzelni przyjmowane są od nich znaczne ilości zboża. Szczególnym zainteresowaniem cieszy się żyto, a w okresie jesiennym także kukurydza mokra. W związku z całoroczną produkcją istnieje stałe zapotrzebowanie na surowiec. Tym samym gorzelnia staje się znaczącym odbiorcą płodów rolnych w okolicy.

Produktem ubocznym wytwarzania spirytusu jest wywar gorzelniany sprzedawany w formie płynnej oraz jako młóto gorzelniane stanowiące doskonałą naturalną paszę dla zwierząt (bydła, trzody).

Naszą ambicją jest produkowanie spirytusu najwyższej jakości, dlatego też wprowadziliśmy System Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP oraz System Zarządzania Jakością ISO 9001:2008.

 

Poszukujemy odbiorców młóta i wywaru gorzelnianego. 
Szczegółowe informacje pod nr tel. 512 151 961